Bezlepkové dalamánky s tvarohem

16.11.2017

Tohle je bleskový recept na výborné dalamánky, když se Vám zrovna nechce pouštět do kynutého těsta. Potřebnou nadýchanost zajistí kypřící prášek, o vláčnost se postará tvaroh.

TIP NAVÍC: Přidejte do těsta semínka chuti - slunečnicová, dýňová, lněná.

Ingredience:

  • 250 g bzl směsi Simply Adveni
  • 2 lžičky bzl prášku na pečení
  • 2 lžičky soli
  • 1 pol. lžíce psyllia
  • 1 pol. lžíce chia semínek
  • 125 g tučného tvarohu (1/2 vaničky)
  • 1 celé vejce
  • 75 ml studené vody
  • 50 ml olivového oleje

Postup:

  1. Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience.
  2. V druhé misce vyšleháme tvaroh s vejcem, vodou a olejem.
  3. Smícháme dohromady (můžeme přidat semínka dle chuti) a zpracujeme v hutné lepivé těsto, které dáme asi na půl hodiny odpočinout do chladu.
  4. Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Plech vyložíme papírem na pečení. Pomoučenýma rukama tvarujeme dalamánky a klademe je v dostatečném rozestupu na plech. Vyjde nám jich 6 větších nebo 8 menších.
  5. Pečeme cca 25 minut. Necháme vychladnout ideálně na mřížce.