Jablečná roláda s ořechy

13.02.2019

Roluju, roluješ, roluje... Jestli jste si dosud na bezlepkovou roládu netroufli, protože jste se báli, že se Vám potrhá nebo popraská, je čas to změnit. Tenhle šťavnatý kousek Vás dostane nejen snadnou přípravou, ale i svou lahodnou chutí...

Ingredience

  • 8 lžic bezlepkové směsi na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE (tzv. FIALOVÁ)
  • 5 vajec
  • 8 lžic cukru krupice
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • 5-6 oloupaných jablek
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 50 g rozinek
  • 1 lžička mleté skořice

Pracovní postup

Jablka oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme na nudličky a rovnoměrně je navrstvíme na menší plech (asi 30×35 cm) vyložený papírem na pečení. Posypeme sekanými ořechy, rozinkami a skořicí.

Na těsto šleháme celá vejce s cukrem do husté pěny (alespoň 10 minut), po lžících vmícháme prosátou směs BAKE-A-CAKE s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na jablka, urovnáme a pečeme při 160-170 °C asi 15 minut.

Upečený korpus vyjmeme z trouby, poprášíme moučkovým cukrem a opatrně překlopíme na suchou utěrku. Necháme chladnout 5 minut, odstraníme z povrchu papír na pečení a roládu pevně stočíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a krájíme.