Perníkové muffiny bez lepku

23.11.2017

Rychlé, jednoduché, výborné. Pro všechny, kteří si bez perníku neumí představit svůj život. Švestková povidla a rum dodají muffinům neodolatelnou vláčnost a vůni.

Ingredience:

  • 180 g bzl směsi BAKE-A-CAKE
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 2 lžíce rumu
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • 150 ml rostlinného mléka

Postup:

  1. Nejprve v menší misce smícháme sypké přísady: bezlepkovou směs, skořici, perníkové koření a prášek do pečiva.
  2. Poté ve větší misce prošleháme vejce s povidly, rumem, medem a olejem.
  3. Do tekuté směsi střídavě zašleháváme sypkou směs a rostlinné mléko.
  4. Formičky na muffiny vyložíme košíčky a plníme vzniklým těstem do 2/3 výšky.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170ºC cca 20-30 minut.