Rychlé karamelové řezy bez lepku

05.12.2017

Tak tohle je opravdová rychlovka. Když potřebujete na poslední chvíli vykouzlit efektní dezert k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, sáhněte po tomto receptu. Připravuje se skoro sám a úspěch je zaručený. Jen zastánci zdravé výživy musejí přimhouřit oko.

Ingredience:

  • směs Muffiny banán & karamel od Adveni
  • 110 ml mléka nebo rostlinného nápoje
  • 70 g Hery
  • 2 vejce
  • 7 g kypřícího prášku
  • 125 ml Salko karamel
  • 125 g másla
  • poleva Mléčná čokoláda Dr. Oetker

Postup:

  1. Ze směsi na muffiny, mléka, Hery, vajec a kypřícího prášku připravíme těsto dle návodu na obalu.
  2. Takto vzniklou hmotu vlijeme do předem dobře vymazané a vysypané obdélníkové formy (srnčího hřbetu). Pokud chceme mít jistotu, že se nám moučník dobře vyklopí, vyložíme formu pečícím papírem.
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170ºC po dobu 30-35 minut. Po vyjmutí z trouby provedeme test špejlí, abychom se ujistili, že je moučník dobře propečený. Vyklopíme jej na mřížku a necháme zcela vychladnout.
  4. Změklé máslo vyšleháme s polovinou plechovky karamelového Salka do jemného krému a uložíme do chladničky. 
  5. Ve vodní lázni rozehřejeme polevu Mléčná čokoláda.
  6. Moučník rozkrojíme ostrým nožem na 4 stejně silné pláty, které následně bohatě promažeme karamelovým krémem a slepíme zpět k sobě. Na tácu rozkrájíme na obdélníkové řezy a dozdobíme čokoládovou polevou. Dobrou chuť!