Tvarohová bábovka bez lepku

11.11.2017

Tahle bábovka je sázkou na jistotu. Je připravená během chviličky a úspěch je zaručený. Díky tvarohu je krásně vláčná, přitom ne příliš hutná. Kombinace samokypřící směsi a rýžové polohorubé mouky je geniální. 

TIP NAVÍC: Když vynecháte kakao a k základnímu těstu přidáte čerstvou šťávu z 1 citronu, získáte lahodnou a svěží citronovou variantu.

Ingredience

  • 200 g bzl směsi na pečení BISCUITS & COOKIES
  • 70 g polohrubé rýžové mouky
  • 4 vejce
  • 125 g másla
  • 1/2 vaničky plnotučného tvarohu (125 g)
  • 1/2 bzl kypřícího prášku do pečiva
  • 150 g cukru
  • 1 lžíce tapiokového škrobu
  • citrónová kůra
  • 2 lžíce kakaa


Postup:

1.
Ve větší míse ušleháme žloutky s cukrem, až nabudou na objemu a získají světle žlutou barvu. Přidáme postupně změklé máslo a tvaroh a vyšleháme dohladka. Nakonec vsypeme citrónovou kůru.

2.
Smícháme obě mouky, škrob a kypřící prášek. Vše přesejeme přes jemné sítko, aby těsto bylo jemné a bez hrudek. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. 


3.
Sypkou směs zašleháme do žloutků s máslem a tvarohem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Třetinu těsta odebereme a obarvíme kakaem (můžeme přidat trochu rumu).

4.
Do vymazané a vysypané formy na bábovku vlijeme nejprve světlé těsto a poté těsto kakaové, které vidličkou lehce zatlačíme dovnitř. Vložíme do trouby předehřáté na 200ºC. Po pěti minutách teplotu stáhneme na 150ºC a pečeme cca 45 minut.