Vánoční perníčky bez lepku

04.12.2017

Perníčky patří k Vánocům stejně jako jmelí a koledy. Tenhle recept se spoustou medu je od běžné "lepkové" varianty k nerozeznání.

Ingredience:

  • 500 g bzl směsi BISCUITS & COOKIES
  • 120 g moučkového cukru
  • 150 g medu
  • 100 g másla nebo Hery
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 celá vejce

Postup:

  1. Bezlepkovou směs na pečení BISCUITS & COOKIES smíchanou s moučkovým cukrem prosejeme na vál.
  2. Přidáme máslo, vejce, med a koření a rukama zpracujeme v kompaktní těsto (pro usnadnění práce můžeme použít kuchyňský robot). Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na 24 hod do chladničky.
  3. Z těsta ukrojíme 1/3, prohněteme na pomoučeném vále a vyválíme na plát silný cca 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Mezi perníčky ponecháváme větší rozestupy. Takto postupujeme, dokud nezpracujeme celou dávku těsta.
  4. Vykrájené perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 10 minut v troubě rozehřáté na 170ºC do zlatava.